Na spomen obilježjima u Tuzli položeno cvijeće i odata počast

Delegacije Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona u četvrtak  su, povodom 15. aprila, 29. godišnjice osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine, položile cvijeće i odale počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli, te spomeniku poginulim pripadnicima policije.

Ovom prilikom premijer Kantona Kadrija Hodžić i predsjedavajući Skupštine Slađan Ilić su uputili zahvalu i čestitku svim bivšim pripadnicima Armije Republike BiH.

„Prošlo je 29 godina kako je Bosna i Hercegovina, od slabo naoružane, dobila respektabilnu vojnu formaciju koja je spremna braniti domovinu. Sjećanje na herojsku i časnu borbu Armije RBiH, na njene najbolje sinove, obaveza je svih patriota i onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao domovinu. U tom izuzetno teškom vremenu Armija je bila odgovor patriota na agresiju kojoj su se oduprli najbolji bosanski sinovi, boreći se se za odbranu domovine i svih njenih naroda.Demobilisanim borcima Armije BiH, ratnim vojnim invalidima i svim građanima koji su sudjelovali u odbrani naše domovine upućujem čestitke povodom 29. godišnjice osnivanja Armije, uz podsjećanje da neizmjernu zahvalnost dugujemo svim onima koji su na tom putu izgubili živote,” rekao je premijer Hodžić.

(TIP)