Rad covid odjela u UKC-u Tuzla normalizovan; Brzom intervencijom dr. Bahrudina Hadžiefendića izbjegnuto širenje požara na ostale bolesničke sobe

U nedjelju oko 6:30 sati u covid bolnici UKC-a Tuzla, koja je smještana u Klinici za pućne bolesti smrtno je strdala žena nakon što je, kako nezvanično saznaje Federalna TV, zapalila cigaretu pored boce sa kiseonikom. Zahvaljujući prisebnosti osoblja izbjegnuta je veća tragedija.

Osim žene koja je poginula, niko od preostalih 15 pacijenata koji su na kiseoničkoj potpori u covid odjelu Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla nije povrijeđen. Plamen je prvi primijetio doc. dr. Bahrudin Hadžiefendić i njegovom brzom intervencijom izbjegnuto je širenje požara na ostale bolesničke sobe. Požar su sanirali pripadnici Profesionalne brigade Tuzla.

Rad covid odjela je u kasnim poslijepodnevnim satima normalizovan. Dvije bolesničke sobe nisu u funkciji. Dotok kisika nije ugrožen.

Policija i Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, do okončanja istražnih radnji, neće saopćavati zvanične informacije o uzrocima požara, niti su one u ovim trenucima dostupne. Također, uzete su izjave i od svjedoka, ali uslovi za obavljanje uviđaja nisu bili baš pristupačni budući da se radi o covid odjelu.

Vezani članak: U požaru na Klinici za plućne bolesti UKC Tuzla smrtno stradala žena; Tužilaštvo TK: ‘U toku istražne radnje’

(TIP/Izvor: federalna.ba/Dino Durmić)