U julu posthumni album Princea – Welcome 2 America

Izdavačka kuća Sony saopštila je da će 30. jula biti izdat album Prince “Welcome 2 America”, pet godina od smrti poznatnog američkog muzičara.

Album iz 2010. godine pronađen je u muzičkoj sobi umjetnika u njegovom studiju u Minneapolisu. U toj sobi se nalazi veliki broj demo snimaka, nedovršenih albuma i uživo snimaka.

Prince (57), koji je umro 21. aprila 2016. godine, za života je vješto održao legendu o svom skrivenom muzičkom blagu.

Muzičar je 2014. godine rekao da izdavačima nikad nije davao svoje najbolje pjesme. “Postoje pjesme koje niko nikad nije čuo, kao i tone snimljenog materijala iz raznih perioda”, rekao je Prince.

Američka televizijska mreža CBS imala je pristup novom albumu od 12 pjesama i u nedjelju će jednu emisiju posvetiti tome.

Sony je u svojoj najavi o novom abumu citirao Princea koji je 2010. godine rekao: “Svijet se napreže zbog dezinformacija. Vizija Georgea Orwella o budućnosti je ovdje. Dugujemo sebi da ostanemo postojani u svojoj vjeri da bismo prebrodili teška vremena koja su pred nama”.

Pored albuma biće objavljen i njegov koncert u Los Angelesu iz 2011. godine.

Prince ili “dijete iz Minneapolisa” bio je jedan od najvećih muzičara ’80-ih i ’90-ih godina s hitovima kao što su “Cream” ili “Kiss” u kojima je miješao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu funka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit “Purple Rain”.

Autor je više stotina pjesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Grammy i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pesmu “Purple Rain” iz istoimenog filma iz 1985. godine.

(TIP/Beta)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…