15 uposlenika UKC Tuzla posjeduje falsifikovane diplome

Ranijom Odlukom Vlade Tuzlanskog kantona naređena je provjera diploma u svim javnim ustanovama na ovom području. Tako je utvrđeno da 15 uposlenika Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla posjeduje falsifikovane diplome.

”Za sada je izvršena provjera diploma za oko hiljadu uposlenika i utvrđeno je da 15 njih posjeduje diplome koje nisu validne. Riječ je o uposlenicima u arhivsko – kancelarijskom poslovanju, unutrašnjem osiguranju i tehničkim poslovima. Budući da je riječ o težem prekršaju radne discipline, postupili smo po Zakonu i tim uposlenicima prekinuli ugovore o radu, a također podnesene su i krivične prijave prema Ministarstvu unutrašnjih poslova TK koje će dalje postupati”, potvrdio je Federalnoj TV prof. dr. Vahid Jusufović, generalni direktor UKC Tuzla.

Falsifikovane diplome otkrivene su provjerom u srednjim školama, gdje je utvrđeno da 15 uposlenika ove zdravstvene ustanove uopšte nema u njihovim evidencijama. Provjere validnosti diploma u ovoj zdravstvenoj ustanovi traju već tri mjeseca.

(TIP/izvor: federalna.ba/Dino Durmić)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…