Raspisan tender za izgradnju Muzičke škole u Tuzli

Raspisan je tender za izgradnju Muzičke škole u Tuzli čime će mukama nekoliko stotina učenika doći kraj. odsjećamo, stara zgrada osnovne i srednje muzičke škole u Tuzli zatvorena je prije više od deset godina zbog izuzetno loših uslova za rad zbog čega đaci  iz tri različite škole godinama nastavu pohađaju u zajedničkim prostorijama Osnovne škole Centar.

Tender za izgradnju Muzičke škole otvoren je mjesec dana, nakon čega će biti odabran izvođač radova, a potom slijedi realizacija.

Ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković (SDP) naveo je kako će putem budžeta i putem donacija pokušati obezbijediti dodatna sredstva da završe kompletnu školu.

U Srednjoj muzičkoj školi ne kriju sreću i zadovoljstvo zbog ovog, kako kažu, historijskog trenutka za buduće profesionalne muzičare.

„Mislim da se klupko odmotava, da se dešavaju neke pozitivne stvari, činjenica je, mukotrpnim dugogodišnjim radom“, kaže direktor Srednje muzičke škole Tuzla Dejan Milkunić.

Profesorica flaute Senija Berberović dodala je kako će gradnja ove škole dati rezultate i u narednih 20 godina.

Ono što je bitno spomenuti jeste da uspjeh tuzlanskih muzičara, uprkos lošim uslovima rada, ni do sada nije izostajao, a neupitno je da će se, uz idealne uslove, nizati dobri rezultati.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Azra Delmanović)