Cheesecake s kokosom: Recept za prefini kolač koji nestaje u trenu s tanjura

Volimo cheesecake na 1001 način, a s dolaskom toplijeg vremena maštamo o „laganijoj“ verziji s kokosom koja miriše na ljeto. Donosimo vam vrlo jednostavan recept koji sadrži samo sedam sastojaka…

Za podlogu:
200 grama čajnih keksića po želji
70 grama rastopljenog maslaca
Za nadjev:
450 grama sirnog namaza
250 ml vrhnja za šlag
170 grama zaslađenog kokosovog čipsa ili kokosovog brašna
150 grama šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Priprema:
1. Usitnite kekse u fini prah i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem. Utisnite dobivenu smjesu u dno okruglog lima za torte i stavite u hladnjak da se stisne.

2. Mikserom istucite vrhnje u šlag.

3. U zasebnoj zdjeli mikserom pomiješajte sirni namaz, šećer i ekstrakt vanilije.

4. Ručno umiješajte šlag u sirnu smjesu, a na kraju dodajte i oko polovice kokosovog čipsa. Ako nemate pri ruci kokosov čips poslužiti se možete i kokosovim brašnom.

5. Prebacite sirnu smjesu na podlogu i stavite smjesu u hladnjak na barem četiri sata prije posluživanja.

6. Posipajte ostatak kokosovog čipsa / brašna preko vrha kolača.

(TIP/Izvor: Dnevnik.hr/Foto: Getty Images)