‘2CODE’: Realizovan drugi Meet-up u BIT Centru Tuzla

U BIT  Centru Tuzla realizovan je  i drugi, od 5 predviđenih  Meet-up događaja u okviru 2CODE projekta. Nakon uspješno realizovanog prvog Meet-up gdje su prisutni  imali priliku čuti iskustva iz brzorastuće IT kompanije Virgin Pulse, ovaj put se  iz prve ruke moglo saznati sve o zanimanju grafičkog dizajnera i mogućnostima koje danas pruža ova branša.

Zanimljiv govornik, Dario Babović (Design Better Academy), prenio je svoje dugogodišnje iskustvo, ideje i korisne savjete svima onim koji razmišljaju o počinjanju ili se već bave ovim zanimanjem.

”Bilo je zanimljivo sušati iskustvo vizuelnog dizajner sa diplomom magistra ekonomije. Taj zanimljiv spoj formalnog obrazovanja i zanimanja. A posebno me se dojmila njegova želja za toliko otvorenim prenošenjem znanja i. Super iskustvo”, riječi su jednog od učesnika Meet -up-a

Bila je to sjajan prilika da se čuju pozitivne priče i primjeri iz kojih se sigurno može dodatno naučiti, pa i motivisati za buduće poslovne korake.

Obzirom na epidemiološke mjere svi zainteresovani nisu mogli prisustvovati današnjem događaju ali kako nam kažu iz BIT Centra, svaki naredni će u najmanju ruku biti jednako zanimljiv. Slijedeća aktivnost, a sve su besplatne, biće ubrzo najavljena i organizovana. Sve zainteresovane poduzetne osobe u narednom periodu očekuje niz događaja na kojim će biti u prilici čuti neke nove ideje, mogućnosti zaposlenja, razvoja poslovanja i generalno razmijeniti iskustva.

(TIP)