Policajac iz Gračanice osumnjičen za primanje nagrade u slučaju ‘Rudnik’

Po nalogu Tužilaštva i po naredbi Općinskog suda Gračanica pripadnici SIPA-e obavljaju pretres porodične kuće u Gračanici. Radi se o nastavku istažnih radnji vezanih za predmet „Rudnik soli Tuzla“.

˝Protiv Enesa Bešića, pripadnika PU Gračanica, otvorena je istraga. On je osumnjičen je da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, odnosno da je koristeći svoj službeni položaj, u cilju da pogoduje firmi Minning & Drilling iz Gračanice, u više navrata posredovao i tražio da se donese odluka o raspisivanju drugog kruga izbora za najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje istražno-eksploatacionih bušotina u Rudniku soli jer u prvom krugu ova firma nije imala najpovoljniju ponudu i nije mogla biti izabrana˝, izjavio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

“Pripadnici SIPA-e, po naredbi Tužilaštva Tuzlanskog kantona i Općinskog suda Gračanica, vrše pretrese stana i vozila jedne osobe u vezi sa krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi”, rekao je portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Nakon obavljenog pretresa osumnjičeni će biti zadržan u prostorijama SIPA-e u Tuzli gdje će biti ispitan.

(TIP/Foto: Ilustracija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.