Jeziv snimak pada dvogodišnje djevojčice sa 12. sprata zgrade

Vozač dostave u Hanoiu preko noći je postao „superheroj“ jer je spasio dvogodišnjakinju koja je pala s balkona na 12. spratu.

Nguyen Ngoc Manh (31) sjedio je u svom automobilu i čekao da izvrši dostavu u nedjelju u 17 sati kad je čuo plač djeteta, ispričao je novinskoj organizaciji Anninhthudo. Žena je počela vrištati, a on je gurnuo glavu kroz prozor da vidi što se događa.

Lokalnim je medijima u glavnom gradu Vijetnama rekao da je prvo pomislio da je to dijete koje ima neki ispad bijesa, ali brzo je shvatio da je u pitanju nešto drugo. Dijete je bilo gotovo 50 metara iznad zemlje.

“Vidio sam djevojčicu kako se spušta s balkona”, rekao je. Iskočio je iz automobila i popeo se do obližnje zgrade kako bi imao bolji pogled.

“Montirao sam krov od crijepa visokog dva metra kako bih potražio odgovarajući položaj i kako bih pokušao dohvatio djevojčicu”, rekao je, i dalje drhteći od šoka, navodi Vietnam Times.

Stojeći na metalnom krovu u kojem se čuvaju generatori, izgubio je ravnotežu u momentu kada je dijete počelo padati, rekao je za VN Express International.

“Pokušao sam pružiti ruku i uložio sam maksimalan napor da je uhvatim”, rekao je, nadajući se da će barem uspjeti spriječiti da padne ravno na tlo.

Na video snimku incidenta snimljenog iz obližnje stambene zgrade vidi se dijete kako se penje preko ograde balkona i staje na tanku izbočinu. Čuju se susjedi u zgradi nasuprot kako vrište. Dijete se nekoliko trenutaka uspijeva zadržati, prije nego što pusti ogradu i padne.

“Srećom, beba mi je pala u krilo”, rekao je Nguyen. “Brzo sam je zagrlio, a onda sam vidio kako joj krv curi iz usta, bio sam jako uplašen.”

Dijete je odvedeno u Nacionalnu dječju bolnicu gdje su liječnici lokalnim medijima rekli da je iščašila kuk, ali nije zadobila druge ozljede. Le Ngoc Duy, liječnica u bolnici, rekla je da je u gipsu i da je nadgledaju.

(TIP/Izvor: federalna.ba/The Guardian)