Sloboda dočekuje Slogu; Kadić: ‘Očekuje nas jako teška i zahtjevna utakmica’

Rukometni klub Sloboda  najavio je utakmicu 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv rukometnog kluba Sloga Doboj. Utakmica je zakazana u subotu sa početkom u 16 sati u Maloj dvorani SKPC Mejdan. Na konferenciji za novinare obratili su se trener Davor Kadić, te igrači Slobode Dražen Stojanović i Spasoje Pekić.

Kadić se na početku svog izlaganja osvrnuo na duel sa Borcem iz prethodnog kola. “Borac je sigurno bio izraziti favorit jer imaju dosta kvalitetniju i kompletniju ekipu od nas. Mi smo bili oslabljeni sa neigranjem dva vrlo važna igrača (Alen Ovčina i Mirza Jusufović). Bez obzira, odigrali smo fantastičan meč posebno u fazi odbrane. Sekunde su nas dijelile od pobjede. Nedostajalo je i sreće, pa tu utakmicu gubimo sa jednim golom razlike kojeg smo primili u posljednjim sekundama meča”, istakao je Kadić i dodao: “Očekuje nas ponovno još jedna jako teška i zahtjevna utakmica za koju se moramo dobro pripremiti. Sloga iz Doboja je jedna od najkvalitetnijih ekipa u BiH koja trenutno ima puno veći roster igrača u odnosu na nas. Dat ćemo sve od sebe da u ovom meču osvojimo nova 2 boda. Što se tiče zdravstvenog biltena već odavno nije tajna da imamo velikih problema sa povrijeđenim igračima. Također velikih problema imamo i sa trenažnim procesom gdje već dugo nemamo kompletnu ekipu na treningu. Bez obzira na sve, igrači su svjesni težine ove utakmice i siguran sam da koji god od njih bude u sastavu i na parketu vjerujem da će dati svoj maksimum˝.

”Moram da se osvrnem na duel u Banja Luci. Iza nas je prava muška utakmica sa jakim odbranama. Na kraju je Borac imao više sreće i čestitam im na pobjedi. Moramo što prije zaboraviti tu utakmicu jer nas već sutra očekuje još jedna vrlo teška utakmica protiv Sloge iz Doboja, jesenjim prvakom BiH. Riječ je o veoma kvalitetnoj ekipi koja na svakoj poziciji ima odlične igrače, kao i trenera.  U utakmicu moramo ući ozbiljno i boriti se za svaku loptu, kako u ovu utakmicu tako i u sve naredne utakmice ako želimo ostvariti naš cilj, a to je izlazak u Europu”. poručio je golman Slobode Dražen Stojanović.

“Skupo smo prodali kožu u Banja Luci. Uz malo sreće u Tuzlu smo mogli donijeti makar bod, ali nemamo vremena za tugu. Pred nama je zgusnut raspored i već sutra dočekujemo dobojsku Slogu. Neće biti lako, ali vjerujem u našu ekipu i očekujem da bodovi ostaju u Tuzli poslije ovog duela˝, izjavio je lijevi bek Slobode, Spasoje Pekić.

I ova utakmica se igra bez prisustva publike, a za sve ljubitelje rukometa obezbijeđen je live stream na YouTube kanalu RK Sloboda.

(TIP)