Predstavnici KBS „Tuzla“ u posjeti Ministarstvu za kulturu, sport i mlade

Povodom održavanja turnira TK Open, otvoreno prvenstvo Tuzlanskog kantona u karateu, ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović primio je u srijedu  predstavnike kluba borilačkih sportova „Tuzla“ Tuzla.

Direktor Kluba Fikret Selman se zahvalio na dosadašnjoj podršci koju su Vlada i ministarstva pružali klubu u održavanju ove manifestacije. Turnir se održava od 1999. godine, a u protekle dvadeset dvije godine na njemu je učestvovalo više od 25 hiljada takmičara, a 30 hiljada gostiju sa područja različitih kontinenata i država svjedoči kvalitetu ovog sportskog događaja.

Ministar Muratović je istakao da je ovaj turnir izuzetno značajan za Tuzlanski kanton, što se najviše pokazalo kroz kontinuiranu podršku organa vlasti Tuzlanskog kantona, što je i jedan od razloga da se ova manifestacija održava već dvadeset treću godinu.

Una Selman se zahvalila na prijemu i upoznala ministra da će se ovogodišnji turnir održati uz strogo poštivanje higijensko epidemioloških mjera i naredbi koje su na snazi. Posebno je naglasila da je Klub poduzeo i dodatne mjere po ovom pitanju kako bi turnir prošao u najboljem redu.

Veliki značaj ovogodišnjeg turnira TK Open je i najava dolaska reprezentativaca Hrvatske i Srbije koji, zbog prisutne pandemije, uz posebna odobrenja svojih saveza dolaze na ovaj turnir.

Njegovanje pravih i istinskih sportskih vrijednosti, posebno u uslovima u kojima se svi trenutno nalazimo, je preduslov za stvaranje neraskidivih prijateljskih veza i u konačnici stvaranje vrhunskih sportista, te je u tom duhu Fikret Selman poručio „Bosna i Hercegovina je jedina zemlja koja nema olimpijsku medalju, te je na svima nama da pokušamo ostaviti sujete po strani i raditi u interesu sporta i države“.

(TIP)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Привет всем! Для всех, кто ценит стихи, поэмы и самостоятельное творчество, Мay Poems представляет лучшие произведения ведущих мировых поэтов и…

  2. [url=https://arusak-attestats.ru/]http://arusak-attestats.ru[/url] - Можно ли купить аттестат – путь для вашему перспективам. На нашем сервисе вы сможете без труда и быстро…