Podžić o krađi oružja u Pazariću: Ne znamo kako je to moguće

Ministarstvo odbrane BiH i Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost Parlamenta BiH razgovarali su o aktualnom stanju u Ministarstvu i zatražili pomoć Parlamenta u rješavanju nekih od problema.

“Naša komisija više od pet godina nije imala ovako konstruktivan razgovor sa Ministarstvom odbrane. Nijedan problem ne smije biti pod velom tajni, pa ni kada je u pitanju krađa ovih postolja iz kasarne Pazarić. Parlament to ne smije saznati iz medija, već od Parlamenta”, kazala je Dušanka Majkić, dopredsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost.

O slučaju krađe oružja iz Pazarića govorio je i ministar odbrane BiH Sifet Podžić.

“Ja zbog istrage o konkretnom slučaju ne mogu govoriti mnogo. Istražni organi istražuju. Ja nisam rekao ni da je riječ o pištoljima. To ste vi rekli, kazao sam da je riječ o naoružanju. Kako se to desilo, ne znam. Ali, reću ću vam da nije istina da Ministarstvo odbrane ništa ne radi po pitanju krađe. Podsjetit ću vas da smo u Bileći i Palama suspendovali vise lica”, istakao je Podžić.

Majkić je dodala da ove krađe postavljaju pitanje bezbjednosti.

“Kako je moguće da je neko ušao pravo i našao pištolje. Kako nije nešto drugo, znači znao je gdje stoje”, zaključila je Majkić.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Autorica: Dejana Šešlija)