Ubistvo u Tuzli: Pronađeno beživotno tijelo, jedna osoba uhapšena

Nakon prijave službenici policije PS Centar PU Tuzla  su u četvrtak oko 21:30 sati, u dvorištu ispred kuće, u tuzlanskom naselju Kojšino pronašli beživotno tijelo muškarca. Izlaskom dežurnog ljekara SHMP DZ Tuzla na mjesto događaja, konstatovana je smrt navedenog i ubodna rana u predjelu grudnog koša. Jedna osoba je uhapšena koja se može dovesti u vezi sa ubistvom.

˝Tačan uzrok smrti će biti poznat nakon što se poduzmu sve potrebne službene mjere i radnje.  Jedna osoba je uhapšena koja se može dovesti u vezi sa navedenim događajem. Na lice mjesta je izašao dežurni kantonalni tužilac koji rukovodi uviđajem i službenici Sektora kriminalističke policije˝, izjavila je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Nad osobom koja je lišena slobode se obavlja kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat u nadležnost Tužilaštva TK gdje će biti ispitan.

˝Izdata je naredba za tjelesni pregled i vađenje krvi i urina od osobe koja je lišena slibode. Danas će biti izdata naredba za obdukciju tijela preminulog, kao i naredbe za druga potrebna vjestačenja. U toku su istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ubistvo˝, kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Više detalja će biti poznato po okončanju uviđaja.

(TIP/Foto: Ilustracija)