Veliki regionalni projekt BIT Centra Tuzla- prilika za mlade poduzetnike

BIT Centar Tuzla zajedno s partnerima iz Mostara, Nikšića i Zadra implementira projekt 2CODE koji se provodi u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Glavni cilj projekta je unapređenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama.

Projekat 2CODE je nastavak projekta CODE u okviru kojeg je u sklopu BIT Centra(Trg slobode 16 ), kao realizovano otvaranje CodeHub Tuzla moderno opremljenog coworking prostora dostupnog svim mladim poduzetnicima, IT profesionalcima, studentima, freelenserima, poslovnim ljudima kojima je potreban radni prostor dok borave u gradu.

Tokom 2020. godine, izazovne godinu za sve, BIT Centar je svojim aktivnostima uspio zajedno sa partnerima na projektu, pripremiti niz aktivnosti koji će dodatno omogućiti osnaživanju mladih poduzetnika, IT-sektora, start up-ova.

Projektne aktivnosti će svojim implementacijom biti fokusirane na jačanje kapaciteta i razvoj novih usluga te uspostavu inovativnog laboratorija.

U ovoj godini, a u skladu sa epidemiološkim mjerama, realizirati će se niz projektnih aktivnosti. Od ranije izuzetno posjećenih radionica, meetup-ova, na kojima svi zainteresirani imaju priliku čuti zanimljive poduzetničke priče, ali i savjete za razvoj biznisa, pa do treninga kojima ćemo nastaviti jačanje kapaciteta korisnika BIT Centra. Također, BIT Centar priprema i jedno iznenađenje, odnosno nekoliko događaja koji se pri put na takav način dešavaju u Tuzli.  BIT Centar će nastojati da kao i do sada osnaži poslovno okruženje i kroz različite poslovne priče, ne samo direktno vezane za IT industriju, olakšamo poslovanje u narednom izazovnom periodu.

Ovaj projekat prekogranične saradnje sjajna je prilika za razmjenu ideja, iskustava i stvaranja novih vrijednosti. U ovom teškom periodu, a koji je nadamo se sve više iza nas, IT industrija se pokazala kao najotpornija i najperspektivnija.

Prve predviđene aktivnosti, a sve su besplatne, kreću već u februaru.

Za vise informacija, zainteresirani mogu pratiti najave na Facebook stranicama BIT Centra i CodeHub Tuzla.

(TIP)