Reprezentacija BiH u Novom Sadu pobijedila Srbiju

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Izabranici selektora Ive Kreze su u drugom kolu grupe 4 kvalifikacija večeras u Novom Sadu pobijedili Srbiju sa 4:2. Bh. reprezentativci zauzimaju prvo mjesto nakon dva kola s maksimalnim učinkom, s obzirom na to da su na otvaranju kvalifikacija prije nekoliko dana u Zenici pobijedili selekciju Sjeverne Makedonije sa 2:1.

Golove za BiH u večerašnjem meču u Novom Sadu postigli su Arnautović u 6., Jelić u 19. i Ivanković u 21. i 34. minuti, dok su strijelci za Srbiju bili Pršić u 18. iz penala i Rakić u 23. minuti.

Ivo Krezo bio je zadovoljan poslije utakmice u koju su ušli bez tri ključna igrača, kapitena Radmilovića, Aladžića i golmana Galića, a ostvarili ubjedljivu pobjedu.

„Mi smo takav narod – što te ne ubije, to te ojača. Čestitao bih svojim dečkima, stvarno su ostavili srce ne terenu i zasluženo pobijedili“, rekao je Krezo nakon utakmice.

On je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji utakmice, uz napomenu da bez obzira na slabiji start, zbog remija s Rumunijom u prvom kolu 2:2, Srbija je i dalje prvi favorit za plasman na Evropsko prvenstvo u futsalu u Holandiji 2022.

„Znam da će se Srbija izdignuti iz ovoga i biti još jača“, zaključio je selektor futsalera BiH.

U taboru Srbije nije bilo mjesta za zadovoljstvo, jer samo jedan bod poslije dva kola niko nije očekivao.

„Potpuno zaslužena pobjeda BiH, kaznili su sve naše greške. Poslije Rumunije ispucali smo kredit. Za sada smo sami krivi za sve ovo što nam se dešava“, ocijenio je selektor Srbije Goran Ivaničić.

U drugom meču u grupi u Skoplju igraju Sjeverna Makedonija i Rumunija.

Kvalifikacije se nastavljaju u martu, a reprezentacija BiH u trećem kolu igra protiv Rumunije u gostima.

(TIP/Izvor: Anadolija)