Vijećnik prof. dr Zlatan Fatusić za TIP: ‘Napustit ću DF, ali još uvijek nisam odlučio da li ću stranci vratiti mandat ili ću biti nezavisni vijećnik’

Vijećnik DF-a  i dokazani straučnjak prof. dr Zlatan Fatusić potvrdio je za TIP da će napustiti stranku DF, ali da još uvijek nije odlučio da li će vratiti mandat stranci ili će biti nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla. ˝Meni ovo ništa ne treba. Rekao sam da ću napustiti stranku DF, ali još uvijek nisam odlučio da li ću stranci vratiti mandat ili ću biti nezavisni vijećnik  kojeg su građani birali˝, izjavio je za TIP Fatušić.

Kako TIP saznaje, na sjednici  Gradskog odbora DF-a Tuzla, predsjednik KO DF TK prof. dr. Zlatan Begić je tražio da ga prof.dr. Fatušić persira. Prema našim saznanjima koje smo provjerili iz više izvora  iz ove stranke, pojedinci su počeli  raspravljati o časti dr. Fatušića?!

Podsjećamo, Gradski odbor DF-a je na sjednici dao rok od 48 sati dvojici svojih vijećnika u GV Tuzla da se pismeno izjasne da li prihvataju odluku Gradskog odbora DF-a Tuzla da ne ulaze u koaliciju u Gradskom vijeću Tuzla  koju predvodi SDP, a ako ne prihvataju, da vrate mandate stranci.

Iz DF-a nisu naveli po kom zakonu su vijećnici dužni da vrate mandate stranci jer su birani od strane građane. Nisu naveli jer tako nešto ne postoji. Radi se o političkom pritisku i blefu.

˝Ne želim da izdam građane koji su glasali za mene zbog politikanstva pojedinaca. Ostajem dio većine u Gradskom vijeću Tuzla jer vjerujem u građanski koncept i želim raditi za boljitak Tuzle i svih njenih građana. Vrijeme će pokazati ko je bio u pravu…˝, kazao je nakon sjednice Gradskog odbora DF-a za TIP  vijećnik Emir Čehajić.

Zanimljivo je da su prof.dr.  Zlatana Fatusića i prije nejgove odluke  počeli ‘pljuvati’ pojedinci iz vrha DF-a u Tuzlanskom kantonu  vršeći pritisak da vrati mandat stranci, iako je izabaran voljom građana Tuzle.

Vezani članak: Foto/DF izlazi iz većine koju predvodi SDP u Gradskom vijeću Tuzla; Napušta ih vijećnik Emir Čehajić: ‘Ne želim da izdam Tuzlu i njene vrijednosti’

(TIP/Autor: Adis Jašarević/Foto: Arhiva)