Dodik: U RS stiže 100 hiljada doza vakcina

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska početkom februara nabaviti 100 hiljada doza vakcine protiv COVID-19. Među prvim koji će biti vakcinisani su zdravstveni radnici.

Kazao je da će vakcine u RS biti besplatne i da smatra da svim građanima treba dati mogućnost izbora da li žele da se vakcinišu i kojom vakcinom.

“Što se tiče FBiH ne znam kakva je situacija oko vakcina, ali očigledno je da je neophodno direktnim kontaktom bez koncentrisanih nabavki, kakve smo imali kroz COVAX, pokušati obezbjediti vakcine”, naglasio je Dodik.

Dodao je da će obezbjediti način da se vakcinišu svi zdravstveni radnici u RS-u i prije dolaska vakcina iz Rusije, a da će o tome ovih dana razgovarati sa ljudima iz okruženja.

Govoreći o eventualnom bojkotu izbora 2022. godine, predsjedavajući Predsjedništva je istakao da ta opcija nije isključena ako ovakav sastav CIK-a ostane kao i trenutni odnos prema RS.
Na press konferenciji, Milorad Dodik je najavio da će 50 kontejnera uputiti u migrantske kampove. Prema njegovom mišljenju, migrantska kriza jenjava ali problem još uvijek postoji.
(TIP/Izvor: federalna.ba/Anadolija)