Čeferin potvrdio da će Euro biti održan u 12 gradova

Čelnici Europske nogometne federacije (UEFA) u srijedu su se sastali s predstavnicima 12 domaćina organizatora EURO 2020, na rutinskom sastanku kako bi razgovarali o operativnim pitanjima u vezi s turnirom, koji bi se trebao održati na ljeto.

UEFA je ponovila svoju obvezu održavanja EURO-a u 12 gradova prema rasporedu koji je već objavljen.

“UEFA se obvezala održati EURO u 12 prvotno planiranih gradova. EURO je glavno natjecanje reprezentacija u Europi i važan je izvor financiranja za osnovni i širi nogometni razvoj,” kazao je predsjednik krovne nogometne organizacije “Starog kontinenta” Aleksander Čeferin.

Dodao je kako je važno gradovima i vladama domaćinima pružiti što više vremena da formuliraju točnu sliku o tome što će biti moguće u lipnju i srpnju.

“Navijači su veliki dio onoga što nogomet čini posebnim, a to vrijedi za EURO jednako kao i za bilo koju utakmicu. Moramo si dopustiti maksimalan prostor da omogućimo njihov povratak na stadione,” naglasio je predsjednik UEFA-e.

Iz UEFA-e su dodali kako sve strane prepoznaju potrebu za fleksibilnošću oko donošenja odluka o aranžmanima za turnir zbog izazova i okolnosti u kojima se gradovi nalaze.

EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg, prenosi Hina.

(TIP/Fena/Foto: Sport-ekspress.ru)