Foto/Univerzitet u Tuzli: Nesmetano organizovati klinički staž za studente

Na incijativu Univerziteta u Tuzli u srijedu je održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici JZU Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, JZNU Dom zdravlja Tuzla, Zavoda za javno zdravstvo TK, Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, Medicinskog fakulteta, Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli, asocijacije studenata “Medicus”, ministar zdravstva Tuzlanskog kantona, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, te Univerzitet kao organizator.

Cilj i predmet ovog sastanka bilo je urgentno rješavanje pitanja nesmetane realizacije  praktične nastave i kliničkog staža studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli u zdravstvenim ustanovama kao nastavnim bazama radi sticanja praktičnih vještina kao obavezni dio nastavnog procesa na Univerzitetu u Tuzli.

U cilju prevazilaženja ove problematike a uvažavajući primjenu propisanih epidemioloških mjera postignut je dogovor da će se nesmetano organizovati klinički staž, a da će se pitanje načina organizacije nastave u Ljetnom semestru  akademske 2020./21. godine dogovoriti prije početka nastave te bliže definisati realizacija iste u koordinaciji sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva TK-a.

U drugom dijelu sastanka održanog između predstavnika JZU Univerzitetskog kliničkog centra i menadžmenta Univerziteta u Tuzli, razgovoralo se o potrebi da se u što skorije vrijeme pristupi zaključivanju ugovora o regulisanju međusobnih prava i obaveza u vezi izvođenja  nastave i obavljanja naučno – istraživačkog rada.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.