Predstavljen Petev: Da je ispred NSBiH bilo 10.000 navijača, razmišljao bih o tim protestima

U prostorijama Nogometnog saveza BiH danas je predstavljen novi selektor naše A reprezentacije Ivaylo Petev.

U uvodnom izgalanju pred novinarima je istakao:

“Na neki način me iznenadila zainteresiranost, hvala medijima i javnosti. Velika mi je čast i odgovornost doći u BIH i biti selektor. Vjerujem u sebei i učinit cu sve da napravimo rezultat.“

Zatim je riječ uzeo potpredsjednik NSBIH Milorad Sofrenić, koji je istakao da je Izvršni odbor održao danas sjednicu i sačinio prijedloge za stručni štab selekcije, ali nije želio otkrivati imena.

U kvalifikacijama želimo ostvariti plasman na SP. Završen je Izvršni odbor i stručni štab čine naši stručnjaci. U narednih desettak dana ostavljamo Petevu vrijeme da iskomunicira sa tim kandidatima i da nađu zajednički jezik. One koje on izabere, od trenera sa naših prostora, da on procijeni kako želi i na narednoj sjednici do 15. februara će on donijeti prijedloge kako bismo mogli kompletirati stručni stab. Begić je bio na IO, predvodio je sjednicu. Neki nisu bili zbog izolacije i samoizolacije, pa nisu željeli doći. Bio je korektan sastanak.”

Na pitanje kako komentariše okupljanje navijača ispred Saveza, Petev je odgovorio:

“Da je bilo 10.000 ljudi, razmišljao bih o tim protestima. Ali, ja nisam vidio njih i znam šta radim. Ako ne bude rezultata, ja ću preuzeti odgovornost. BiH ima kvalitetne igrače, pokušat ćemo napraviti rezultat i siguran sam u njih.”

O očekivanjima je kazao:

“Atmosfera u reprezentaciji je najbitnija. Grupa je teška, želimo izvući maksimum i idemo na pobjedu u svakom meču. Sve ovisi o nama. Očekivanja su jako velika i ja sam to prihvatio. Uvijek sam radio pod pritiskom i nije mi to problem. Trebamo raditi i zbog toga sam došao. Siguran sam da će rezultati biti. Svi moramo biti kao jedan“, kazao je i dodao:

“Ja nikada ne odustajem, radim posao sa srcem. Nisam najidealniji i najljepši, ali mislim da mogu napraviti dobar posao. Nisam odustao nakon pritiska javnosti. Imat ću priliku da se čujem sa igračima i nisam to još napravio, ali ću uskoro.”

Najavio je da će pratiti mečeve Premijer lige BiH:

“Bitno pitanje je domaći fudbal. Ja ću svaku ekipu iz Premijer lige pogledati uživo i naučit ću igrače za kratko vrijeme. Tako radim uvijek. Ja bih želio da situacija sa koronom prođe sutra i da prva utakmica bude kući pun stadion i da naši navijači budu na stadionu, da navijaju za nas. Imam tu energiju, radit ćemo od 0 do 24.”

(TIP/Nap)