Bild: Merkel za potpuno zatvaranje Njemačke

Njemačka kancelarka Angela Merkel založila se, tijekom sastanka vodstva Kršćansko-demokratske unije (CDU), za mogućnost potpune zabrane putovanja u cilju smanjenja broja novozaraženih, javljaju u utorak njemački mediji.

“Nama se stvar otima kontroli. Moramo pooštriti mjere inače ćemo za 14 dana opet biti tamo gdje smo bili. Zar ne možemo zabraniti putovanja”, rekla je Angela Merkel tijekom video-konferencije s čelnim CDU političarima saveznih pokrajina, prenosi dnevnik “Bild” pozivajući se na sudionike sastanka.

Ona je ukazala na to da je tijekom božićnih praznika dnevno 50.000 Nijemaca putovalo na Kanarske otoke i Maldive.

“Trebali bismo zračni promet tako prorijediti da se više ne može nikuda”, rekla je Merkel prema iskazima sudionika sastanka te je istodobno spomenula i mogućnost zatvaranja granica, kao što je to bio slučaj na proljeće.

Ona je na istom sastanku dovela u pitanja ublažavanje strogih mjera zatvaranja nakon sredine veljače. Kao razlog i dalje teškoj situaciji, unatoč padu broja novozaraženih, Merkel je navela pojavu novog mutirajućeg koronavirusa koji se širi mnogo većom brzinom.

Ako dođe do eventualnog popuštanja mjera nakon sredine veljače, Merkel je mišljenja da prvo treba otvoriti vrtiće i škole, nakon toga maloprodaju i tek na kraju gastronomiju.

U Njemačkoj su do sredine veljače na snazi oštre mjere zatvaranja koje uključuju zabranu rada gotovo cjelokupne maloprodaje, ugostiteljskih, kulturnih i sportskih objekata.

(TIP/Hina/Foto: ARIS OIKONOMOU / AFP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Леон не работает приложение[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник…

  2. Доброго! White Queen, талантливая и экстравагантная певица, порадовала своих поклонников новым треком "БАС", который стал настоящим хитом в мире танцевальной…