Roma tjera Džeku, zainteresovani klubovi ga ne mogu dovesti

Inter neće moći dovesti Edina Džeku u januarskom prelaznom roku i pored njegovog navodnog sukoba sa Paulom Fonsecom, javlja Gianluca di Marzio.

Džeko se nalazi na spisku igrača koji konkurišu za današnju utakmicu sa Spezijom nakon međusobnog sukoba trenera i kapitena sredinom sedmice kada je Roma ispala od istog protivnika u Coppa Italia, a Corriere dello Sport navodi da Fonseca tjera Dijamanta iz Rima.

Odnos između njih dvojice je narušen i veoma su male šanse da će Džeko ipak ostati u klubu, a prema Di Marziju, ukoliko Roma odluči da zadrži Fonsecu i proda Džeku, on će biti preskup za Inter.

Dijamant trenutno zarađuje 7.5 miliona eura godišnje, isto kao i Christian Eriksen tako da Nerazzurri ne mogu dovoditi nove igrače dok ne prodaju nepotrebne.

Wolves i West Ham žele vratiti Džeku u Premiership gdje je prethodno proveo pet sezona u Manchester Cityju, no ta je mogućnost teško ostvariva.

Di Marzio dalje navodi da će biti teško za Romu da nađu rješenje za Džeku i njegovu situaciju sa Fonsecom jer je malo koji klub u januaru spreman platiti toliki novac za bilo koje pojačanje.

Inter je u ljeto 2019. godine žarko želio dovesti Dijamanta, ali Roma nije popustila, pa je Džeko potpisao novi ugovor sa Vučicom.

Ljetos ga je želio Juventus, bio je jako blizu, no Roma nije uspjela angažovati Arkadiusza Milika, pa je i taj transfer propao, a Goal piše da Stara dama neće ponovo krenuti po našeg napadača.

Sve u svemu neizvjesna je sudbina našeg napadača, u Romi izgleda neće igrati, a iz Rima ne može ići.

(TIP/Izvor: Oslobođenje)