Barbarez: Ne želim da se moje ime više povezuje s Fudbalskim savezom BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je konačno dobila novog selektora, a Dušana Bajevića naslijedio je bugarski stručnjak Ivaylo Petev.

Čelnici kuće bh. fudbala odlučili su se za Bugarina, a čitavu situaciju prokomentarisao je jedan od kandidata za selektora, legendarni kapiten Zmajeva – Sergej Barbarez.

Iz Saveza su nakon izbora Peteva stigle najave da bi Barbarezu mogla biti ponuđena pozicija tehničkog direktora, ali je legendarni reprezentativac, ako je suditi po objavi na Instagramu, odbio takvu mogućnost.

“Ja sam u ovu situaciju sam ušao jer sam pozvan bio, a ne zato što sam se nudio ili kandidovao (ponavljam se). Još jednom se pokazalo da stvari nisu čiste i da se radi o neozbiljnim ljudima i neozbiljnoj organizaciji (spominjanje moga imena i poslije izbora). Zato ne želim da se moje ime više povezuje sa NS BiH. Htio sam pomoći i biti uz reprezentaciju u bilo kojem obliku, nije važno da li kao selektor, direktor ili nešto treće. Ali ne želim da se moje ime koristi u svrhe radi tuđih interesa! Reprezentaciju volim, uvijek sam joj na raspolaganju i nastavljam sanjati svoje snove da sam dio nje, ali u neka bolja vremena, a ne dok se stvari ovako rade”, poručio je Barbarez.

Petev je izabran nakon što je Duško Bajević napustio reprezentaciju koncem prošle godine.

(TIP/Izvor: N1/Foto: Facebook)