Zbog njegove bolesti, dodao je, to nije moglo biti urađeno ranije, a nova SNSD-ova pojačanja ga, tvrdi, veoma raduju jer će raditi na strukturi u gradskoj organizaciji.

– Borivoja znam još iz njegovih studentskih dana i uvijek sam se pitao zašto i kako nam je to izmaklo da nije nastavio da radi u našoj organizaciji. Sada sam zadovoljan činjenicom da je i on sam, zajedno sa svojim prijateljima, pristupio SNSD-u. SNSD ima namjeru da u narednih mjesec dana održi sastanke u gradskoj organizaciji, da se izabere novo rukovodstvo i da na taj način krenemo u političko organizovanje i djelovanje u Banjoj Luci – izjavio je Dodik.

Ovo je, dodaje, snažan impuls snazi SNSD-a, a cilj je snažna Banja Luka koja se razvija i koja treba da dobije sve ono što joj pripada.

– Samo jaka Banja Luka, ekonomski i politički, može da nosi političku utakmicu na nivou BiH, o našem statusu i onome što je nama važno – poručio je Dodik.

Medijima se zatim obratio donedavni predsjednik Gradskog odbora DNS-a Borivoje Obradović, čije je obraćanje obilježeno lapsusima koji su izazvali smijeh prisutnih, pa i Dodika.

Obradović je kazao da su on i njegovi saradnici “diplomirali probleme” u DNS-u, te da su uspijevali u nekoliko navrata dizati taj Gradski odbor.

– Sjeli smo i donijeli odluku da izaberemo ovu političku opciju, odnosno SNSD, jer smatramo da je ovo najveća i najsnažnija partija u RS-u, a samim tim i u Banjoj Luci. Ono što je za nas najvažnije, što smo izabrali DNS, je RS. Mislim da je ovo stranka koja okuplja, koja je najsnažnija i koja u ova teška vremena, kada su primijetni svakodnevni pritisci, mislim da je ovo stranka koja može da povede RS – izjavio je Obradović, nakon čega mu je Dodik sugerirao da je umjesto SNSD kazao DNS.

Tu, međutim, nije bio kraj Obradovićevim lapsusima, odnosno ponavljanju naziva bivše stranke, DNS-a, umjesto nove, SNSD-a.

– Zalažemo sa za okrupnjavanje političke scene, naročito kada su u pitanju nacionalne teme. Vjerujem da će na nekim narednim izborima, kada to uspijemo, biti nevažno ko će pobijediti, a siguran sam da će to biti DNS – poručio je Obradović, nakon čega ga je Dodik ponovo odgurnuo rukom ukazujući na grešku.

Obradović se zatim izvinio zbog nove greške, što je izazvalo smijeh prisutnih.