Predstavljen novi trener Tuzla Cityja Husref Musemić

Fudbaleri Tuzla Cityja počeli su sa pripremama za proljetni dio sezone.

Prije prozivke održana je press-konferencija na kojoj je predstavljen novi šef stručnog štaba Husref Musemić, koji je potpisao s plavima dvoipogodišnji ugovor.

Predsjednik kluba Almir Husić o angažmanu Musemića je kazao:

– Musemić je bio naša želja od ranije i smatram da smo u njemu dobili ono što želimo. Riječ je jednom od najboljih stručnjaka u Bosni i Hercegovini, s obzirom da se dokazao kao trener. Uvjeren sam da će on posložiti kockice koje nismo uspjeli posložiti ranije i da će naši rezultati s gospodinom Musemićem biti znatno bolji, kazao je Husić.

Potom se medijima obratio i sam Musemić koji je o dolasku u Tuzla City rekao:

– Kada trener dođe u novu sredinu, bez obzira kako se zvao, želi nešto da napravi, da poboljša… I ja imam tu namjeru. Niko ne može garantovati da će se nešto spektakularno napraviti, ali to je takav posao. Došao sam ovdje da radim i da nešto napravim, a vrijeme će pokazati koliko ću uspjeti. S Azmirom Husićem se poznajem od ranije, imali smo uspješnu saradnju u Slobodi i želimo je ovdje nastaviti, kazao je Musemić.

Njegov stručni štab će izgledati ovako:

– Sa mnom će raditi Dženis Ćosić, s kojim sam radio ranije u Sarajevu, zatim Jasmin Moranjkić, Selver Ahmetović i trener golmana Kenan Hasagić.

O ambicija i ciljevima novi strateg plavih je kazao:

– Svaki trener u novoj sredini želi dati doprinos u rezultatu i sve se svodi na rezultat. Potrudit ću se da nešto napravimo, vidjet ćemo…

Ekipu poznaje poprilično dobro.

– Normalno je da u pauzi prvenstva dođe do promjene igrača. U ovom trenutku nećemo da žurimo da ne napravimo neke greške, ali pokuašt ćemo dovesti igrače na one pozicije koje su nam deficitarne. S obzirom što sam bio slobodan, gledao sam puno utakmica. Gledao sam Tuzlu City dosta na televiziji i poznajem dosta dobro ekipu. Mislim da je bilo dobrih trenutaka, ali faktor sreće nije bio na njihovoj strani u nekim mečevima.

Ambicije ostaju iste, a to je izlazak na evropsku scenu:

– U sportu je sve moguće, 42 boda je u igri, a ima i Kup takmičenje. Dok postoji teoretska šansa, treba gledati da se iskoristi. Ako ne, na ljeto ćemo se spremiti i krenuti još bolje. Nadam se da će saradnja trajati najmanje dvije i pol godine, koliko smo i dogovorili, rekao je Musemić za kraj.

Nakon pressice održana je prozivka nakon čega su plavi krenuli s treninzima, a u Tuzli će vježbati do srijede nakon čega sele u Ljubuški.

(TIP)