Rifatbegović: ‘SDA će biti dio svih rješenja koji su u intersu građana’: Bijedić: ‘Iznenađeni smo odlukom DF-a’

SDA Tuzla druga je stranka u Gradskom vijeću Tuzla po broju osvojenih glasova, i sada je sasvim izvjesno da će u ovom mandatu djelovati kao opozicija.

Predstavnik kluba SDA Zijah Rifatbegović kazao je za RTVTK da je demokratsko pravo pobjednika da formira vlast, ali da će SDA biti dio svih rješenja koji su u intersu građana, na što ih obavezuje i izborni rezultat.

˝SDA ostaje u svom opredjeljenju koje je dala kroz izbornu platformu “Plan za bolju Tuzlu”, a to je da ćemo isključivo raditi u interesu naših građana, da bilo koja politička svrstavanja ili bilo koje druge prirode na nas neće uticati. Nama je najvažnije da stvarne potrebe građana kroz naš rad u GV realiziramo˝, istakao je je Rifatbegović.

Predsjednik SD-a BiH Enver Bijedić kazao je da su iznenađeni odlukom DF-a da formira većinu sa SDP-om.

˝Moram priznati da sam iznenađen ljudski onako, malo mi je čudno. Ako su oni prešli tamo onda mi zaista nemamo većinu, jer uspjeli su sa njima da skupe 16 ruku. Moram priznati da tih 16 ruku ne znači sigurnost u daljem radu, ali najvažnija stvar je da to neće donijeti nikakve promjenu Gradu Tuzla˝, izjavio je Bijedić za RTV TK.

(TIP/Foto: Arhiva)