SDP dogovorio većinu u Gradskom vijeću Tuzla; Nataša Perić ostaje predsjedavajuća

Kako TIP saznaje dogovorena je većina u Gradskom vijeću Tuzla. Kako nam je potvrđeno, SDP (8), SBB (3), Tuzlanska alternativa (2), DF (2) i predstavnik nacionalnih manjina Nedžad Jusić, činit će većinu od 16 ‘ruku’.

U opoziciji ostaju SDA, SD BiH, HDZ, PDA, Platforma za progres, Naša stranka i Stranka za BiH.

Većina je predložila da Nataša Perić iz SDP-a ostane predsjedavajuća Gradskog vijeća, a da njena stranačaka koleginica Ana Pejić bude zamjenica.

Dogovorena je i  raspodjela pozicija u komisijama po strankama. Komisiju za statutarna pitanja činit će dva člana iz SDP-a, od kojih će jedan biti predsjednik te po jedan član iz SDA, SBB-a, TA, DF-a i HDZ-a.

U Komisiji za izbor i imenovanja bit će dva SDP-ovca od kojih jedan predsjednik, a pored njih i vijećnici iz SBB-a, DF-a, TA i HDZ-a.

Mandatsko–imunitetsku komisiju predvodit će vijećnik SDA, a članovi će biti iz DF-a, Platforme za progres (PzP), HDZ-a, Naše stranke (NS), SBiH i SBB-a.

Komisijom za ekonomske odnose poredsjedavat će vijećnik iz SBB-a, a članovi će biti dva vijećnika SDP-a te po jedan iz DF-a, TA, PDA i PzP-a.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Tuzla bit će održana u četvrtak, 14.januara u 9:30 sati u velikoj sali Narodnog pozorišta Tuzla.

(TIP/Foto: Arhiva)