Počinju pripremni radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja

JP Ceste Federacije BiH najavilo je za ponedjeljakl, 11.01. početak pripremnih radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnoj cesti Sarajevo-Mostar.

-Nakon što izvodač radova dobije suglasnost na režim preusmjerenja saobraćaja od strane nadležnog ministarstva, saobraćaj kroz tunel će se početi odvijati naizmjenično, jednom trakom, i biće regulisan svjetlosnom signalizacijom. O datumu stupanja na snagu režima preusmjerenja saobraćaja javnost će biti pravovremeno informisana. Obzirom na stanje tunela Crnaja i neophodnost radova na njegovoj rekonstrukciji, te posebno imajući na umu sigurnost učesnika u saobraćaju koji se kreću ovom dionicom, apeliramo na strpljenje i maksimalno razumijevanje nužnosti radova koji će se izvoditi, saopćeno je iz ovog javnog preduzeća.

Direktor Cesta Federacije BiH, Ljubo Pravdić, kaže da su poduzete sve aktivnosti kako bi ograničenja i poremećaji u odvijanju saobraćaja bili svedeni na najmanju moguću mjeru.

-Svjesni smo da će zbog radova na rekonstrukciji tunela saobraćaj ovom dionicom biti otežan, ali uvjeren sam da nam je svima sigurnost sudionika u saobraćaju najvažnija. Dalje odlaganje početka radova nosi previše sigurnosnih rizika, jer je Crnaja odavno prepoznata kao jedna od crnih tačaka na bh. cestama. Mi ćemo sa svoje strane uraditi sve što je u našoj mogućnosti kako bi radovi što brže i kvalitetnije bili okončani. Posebno smo posvećeni uspostavi režima saobraćaja koji će rezultirati što kraćim zadržavanjem vozila i boljom prohodnosti ove dionice za vrijeme izvođenja radova, ističe Pravdić.

JP Ceste FBiH će redovno, putem svoje web stranice te posredstvom BIHAMK-a i HAK-a, kao i medija, obavještavati javnost o svim relevantnim pojednostima koje se odnose na projekat rekonstrukcije tunela Crnaja.

(TIP/Fena)