Otkriveni noviteti koje Apple priprema za ovogodišnje modele iPhonea

Iako nas dijeli još najmanje devet mjeseci od predstavljanja nove generacije iPhonea, sve je više glasina oko opcija koje će nadolazeći telefoni imati. Posljednje informacije odnose se na vrstu ekrana koja bi mogla donijeti nove opcije koje će korisnici Appleovih telefona itekako cijeniti.

Svi modeli posljednje generacije (iPhone 12) imaju OLED ekrane, a za modele iPhone 13 Apple priprema dvije vrste takvih OLED ekrana. Obični modeli imat će iste ili slične ekrane kao i svi prošlogodišnji telefoni, no za dva modela iz serije Pro Apple je, prema posljednjim informacijama, od Samsunga naručio drukčiju vrstu ekrana koja će omogućiti promjenjivu frekvenciju osvježavanja. To znači da će, poput modela iPad Pro, iPhone 13 Pro i Pro Max imati frekvenciju osvježavanja ekrana od 120 Hz, što u praksi znači da će surfanje i skrolanje biti brže i fluidnije, a prednosti takvog ekrana osjetit će se i tijekom igranja videoigara, piše Zimo.

Druga mogućnost koju bi Appleovi telefoni, barem oni iz serije Pro trebali dobiti zahvaljujući novoj vrsti OLED-a, jest alway-on ekran. Dakle, ekran na kojem će se uvijek prikazivati vrijeme i druge obavijesti i informacije. Tako nešto trebalo bi utjecati na potrošnju baterije, no vjerojatno ne previše. Dok će ove godine novi ekrani biti rezervirani samo za seriju Pro, Apple navodno planira za sljedeću godinu i generaciju iPhone 14 koristiti takve ekrane za sve modele – i “obične” i modele iz serije Pro.

Svakako treba još jednom naglasiti da je riječ o informacijama koje, naravno, nisu potvrđene iz Applea te postoji mogućnost da, umjesto opcije always-on ekrana koja troši dodatno troši bateriju, Apple odustane od te mogućnosti i napravi tanji iPhone s baterijom manjeg kapaciteta. Do rujna ćemo sigurno čuti nove glasine, a tada ćemo napokon saznati prave informacije.

(TIP/Foto: Apple Inc. / AFP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Приложение леон ошибка[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник для…

  2. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Леон не работает приложение[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник…

  3. Доброго! White Queen, талантливая и экстравагантная певица, порадовала своих поклонников новым треком "БАС", который стал настоящим хитом в мире танцевальной…