Đorđe Lelić novi igrač OKK Sloboda

Roster OKK Sloboda se i dalje popunjava, a bekovske pozicije to najviše osjete. Od sinoć u Mejdanu možemo vidjeti novo lice jer se treninzima priključio nekadašnji osvajač slovenačkog prvenstva. Đorđe Lelić je nova akvizicija trenera Damira Mulaomerovića. Igra na poziciji beka i visok 198 centimetara, a osim Tajfuna s kojim je osvojio ligu Slovenije, Lelić je u njihovoj zemlji jako poznata ličnost.

Svoj put kroz košarku u Sloveniji krenuo je u Elektri nakon čega je nastupao za Tajfun, zatim Helios pa onda i Krku. Niz je nakratko prekinuo sezonom u Lovćenu, ali se i nakon toga vraća, ovaj put u Rogašku. Iskusni 31-godišnjak ima bogatu regionalnu karijeru iza sebe zbog čega će sigurno biti koristan dio rotacije.

Lelić se po dolasku u Tuzlu obratio navijačima Slobode: “Želim prvo poželjeti svima sretne praznike, puno zdravlja i uspjeha u Novoj godini. Jako sam sretan da sam potpisao za klub kakav je OKK Sloboda. Nadam se da ću pomoći u cilju da klub vratimo na pobjedničke staze jer to zaista zaslužuju. Poslije prvih treninga mogu reći da je atmosfera sjajna, momci i treneri su zaista odlični i super su me prihvatili”, rekao je Lelić.

Dotakao se i navijača o kojima je čuo sve najbolje: “Znam koliko ljudi u Tuzli vole košarku. Zaista se nadam da će ova situacija sa virusom ubrzo završiti i da će hala, kao što je uvijek i bila, opet biti puna. Vjerujem da ćemo ubrzo svi uživati u novim košarkaškim pobjedama Slobode”, dodao je Lelić.

Iako je stigao jučer poslijepodne, igračima se odmah pridružio na večernjem treningu tako da je njegov prvi nastup u crveno-crnom dresu već planiran protiv ekipe Borca u subotu. Lelić je ugovor potpisao do kraja tekuće sezone.

(TIP)