Lejla Tanović sedma biciklistkinja svijeta

Najbolja biciklistkinja Bosne i Hercegovine i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović nakon posljednjeg bodovanja nalazi se među 10 najboljih biciklistkinja svijeta.

Tanović, koja je na posljednjem Svjetskom prvenstvu održanom u Turskoj bila osma, nalazi se na sedmoj poziciji planetarne rang liste.

“Naš cilj za ovu godinu bio je plasman među prvih deset biciklistkinja svijeta, plasman na sedmo mjesto na svjetskoj biciklističkoj ranking listi došao je kao rezultat sjajnih nastupa koje sam imala tokom čitave prošle godine. Svojom formom ali i rezultatima na najbitnijim utrkama pokazala sam da se mogu boriti za medalju na velikim takmičenjima. Pripreme za narednu sezonu u kojoj imamo velika očekivanja su već počele, a novi ranking je sjajna motivacija pred težak blok treninga,“ rekla je Lejla Tanović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Plasman Tanović na sedmo mjesto je najbolji rezultat u historiji biciklizma BiH. Priliku za osvajanje novih UCI bodova bh. takmičarka će imati krajem februara kada je planirano da nastupi na etapnoj utrci u Španiji.

(TIP/Izvor: Anadolija)