Rad mobilnih kućica na Trgu slobode u Tuzli produžen do 1. februara

Dvadeset mobilnih kućica koje je Grad Tuzla, putem Turističke zajednice dodjelio na korištenje poduzetnicima i obrtnicima sa ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19, umjesto prvobitnog roka rada do 8. januara, produžen je do 1. februara tekuće godine. Tim povodom danas je održan  sastanak gradonačelnika Jasmina Imamovića i poduzetnika.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su ovu priliku poduzetnici i građani odlično  prihvatili, a koja predstavlja jedan vid psihološke relaksacije građana u ovom zaista tmurnom vremenu.

˝Dobro nam je uspjelo sa i produžetkom rada slapova na Panonskim jezerima i to ćemo ponoviti opet u proljeće.Trenutno imamo dva mjesta u gradu gdje se sigurno može provesti vrijeme na otvorenom, to su Trg slobode i klizalište na Panonici. Na otvorenom prostoru, uz redarsku službu koja upozorava građane na držanje distance i poštovanje higijensko – epidemioloških mjera, ovakve događaje je moguće uspješno realizirati. Drago mi je da su građani ovo dobro prihvatili i uvijek želim da se građanima nešto istinski lijepo desi“, istakao je gradonačelnik. Također, Imamović  se  zahvalio poduzetnicima koji su ovu priliku iskoristili na najbolji mogući način, sa puno entuzijazma, truda i pažnje prema građanima, i tako stvorili lijepu i prazničnu atmosferu, koja je trenutno rijetkost u svijetu.

Uvažavajući želju mnogih građana, gradonačelnik je danas sa predstavnicima korisnika mobilnih kućica  razgovarao o mogućnosti produžetka rada mobilnih kućica na Trgu slobode, te je dogovoreno da postoji zajednički interes da se rad kućica na Trgu slobode produži do 1.2. 2021. godine.

U ime korisnika kućica na Trgu slobode, poduzetnik Samir Mulaosmanović Bagi je ovom prilikom izrazio zahvalnost,  u svoje ime i u ime ostalih poduzetnika, jer je Grad Tuzla  omogućio rad ugostiteljima i drugima u ovim teškim vremenima, naročito  u uslovima koji su idealni, jer se radi na otvorenom, gdje ljudi mogu dolaziti tokom čitavog dana i gdje vlada odlična atmosfera. On je, također, dodao da treba pohvaliti sinergiju koja vlada između privatnog sektora i Gradske uprave u realizaciji ovog projekta, te pozvao sugrađane da i dalje svakodnevno posjećuju kućice na Trgu slobode, koje će biti otvorene do 1. februara, 2021. godine.

Podsjetimo, kućice su bez naknade dodjeljene registrovanim samostalnim djelatnostima u osnovnom zanimanju iz oblasti poduzetništva, poljoprivrede, ugostiteljstva i dr. Riječ je o projektu u kojem zajednički učestvuju Grad Tuzla i UNDP. Poduzetnici i obrtnici su zahvalni Gradu Tuzla na pruženoj prilici za besplatnu upotrebu kućica, naročito sada za vrijeme pandemije kojom su pogođeni. Radno vrijeme kućica je od 10 ujutro pa do 22 sata uveče uz poštovanje higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi.

Trg slobode u zimskim danima postao je odredište Tuzlaka ali i posjetitelja. Mobilne kućice koje ove zime krase centar Tuzle posebno su prilagođene i opremljene raznovrsnim sadržajima za sve generacije. Zbog pandemije, na snazi su posebne epidemiološke mjere kojih se posjetitelji i pridržavaju, a tu je i redarska služba koja brine o poštivanju svih mjera. Naravno, ovo odredište najljepše je u večernjim satima kada odiše pozitivnom prazničnom atmosferom, a to pokazuju i večernji snimci iz zraka.

(TIP/Video: RTV7)