Kenin Devedžić potpisao trogodišnji ugovor sa FK Sloboda

Mladi fudbaler FK Sloboda, dvadesetjednoogodišnji Kenin Devedžić potpisao je novi trogodišnji ugovor, saopćeno je iz Kluba. Devedžić je priliku za igru dobio u drugom dijelu jesenjeg dijela sezone, a prema mišljenju struke, dobijenu šansu je opravdao dobrim igrama.

“Mi smo se još na početku opredijelili za put razvoja mladih fudbalera. Kenin je naš dugogodišnji član, prošao je sve naše selekcije i strpljivo je čekao šansu u prvom timu. Odigrao je dobro s obzirom na pritisak i važnost utakmice u datom momentu i pokazao je da se na njega može ozbiljno računati ako nastavi pravilno raditi, slušati upute i nastavi se profesionalno ponašati. Greške koje je napravio u dvije utakmice se dešavaju i mnogo iskusnijim fudbalerima. On tek treba da stekne rutinu u igri. Svi mi u klubu vjerujemo u njega, želimo da napreduje i stabilizuje se iz utakmice u utakmicu, a sada kao nagradu je dobio novi ugovor u trajanju od tri godine”, kazao je Sanel Mašić, sportski direktor FK Sloboda.

Sreću zbog potpisa novog ugovora nije krio ni Devedžić koji ističe da put do profesionalnog fudbalera nije lagan, ali da je itekako moguće graditi uspješnu sportsku karijeru.

“Relativno mlad sam priključen prvom timu što mi je svakako bila satisfakcija i dodatni motiv da nastavim kvalitetno raditi. Tokom prethodnog perioda sam bio strpljiv i čekao svoju priliku za igru. Konačno sam je dobio i sretan sam zbog toga. Raduje me što je moj klub stavio akcenat na razvoj mladih fudbalera. Uz iskusne fudbalere poput Husejinovića i Jusića, timskog duha koji nas krasi ove sezone, veliku podršku stručnog štaba i Uprave, vjerujem da će se mnogo fudbalera isprofilisati i izgraditi zavidnu karijeru u nekoj od jačih liga”, kazao je Devedžić.

Devedžić je jedan od nekoliko fudbalera koji će biti nagrađeni novim ugovorom. Novi programi rada sa mladim potencijalnim fudbalerima su u punom zamahu i svakako da Klub od njih očekuje veliki doprinos u ispunjavanju postavljenih ciljeva.

(TIP/Izvor: fksloboda.ba)