Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti uglavnom u sjeveroistočnim područjima. Tokom dana, kiša se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Tokom noći na nedjelju širom zemlje će biti padavina. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga su mogući na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 4, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Hercegovine sa slabijom kišom. U Bosni povremeno slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 9, na jugu zemlje do 12 stupnjeva.

Ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Lokalno može padati slaba kiša. Na planinama i slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stupnjeva.

Za utorak je prognozirano umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima. Do kraja dana, padavine se očekuju i u ostatku zemlje. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stupnjeva.

(TIP)