Uslovi korištenja

Pravni uslovi i pravila korištenja

Hvala Vam što ste pristupili internet vijesniku TIP, koji djeluje unutar grupacije Danas.info. Pregledanjem ove internet stranice izričito prihvatate slijedeće pravne uslove i pravila korištenja ove internet stranice.

Autentični dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama Danas.info ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti bez izričitog pristanka urednika (ili druge ovlaštenog člana redakcije) ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Danas.info ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava, te prava trećih osoba.

Zabranjeno je javno prikazivanje, objavljivanje, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, distribucija, izrada kopija, otpremanje, te svaka druga vrsta upotrebe sadržaja ove stranice, te odabir i usklađivanje sadržaja, bez izričitog prethodnog pisanog dopuštenja Danas.info i drugih vlasnika autorskih prava. Ako je takvo dopuštenje dano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo.

Danas.info smatra da korisnici interneta imaju pravo na ličnu privatnost i nenadgledan pristup i navigaciju internetom. Pri pružanju novinskog servisa putem interneta prikupljamo statističke podatke koje koristimo za praćenje ukupne čitanosti naših stranica. Ovaj proces sakupljanja podataka ne omogućava nam da saznamo vaš identitet. Izvještaji zasnovani na ovim podacima se koriste od strane redakcije, u cilju poboljšanja web stranice, te pružanja boljeg servis našim korisnicima.

Da bi koristili formu za komentare, morate se registrirati i prihvatiti uvjete korištenja dolje navedene:

  • Zabranjeno je nametanje kupnje ili prodajte proizvoda i usluga drugim korisnicima ili oblik bilo kakve donacije
  • Zabranjen je unos pogrdnog, nepristojnog, štetnog, vulgarnog, prijetećeg sadržaja. Također zabranjeno je narušavati nečiju privatnost, osuđivanje, isticanje mržnje na nacionalnoj ili rasnoj osnovi kao i ostale ilegalne radnje.
  • Molimo vas da se kulturno odnosite prema ostalim registriranim članovima. U slučaju konstantnog kršenja pravila ponašanja vaš račun biće isključen
  • Zabranjeno je objavljivanje sadržaja koji je zaštićen pravima i nemate nikakva prava za objavu istog. Zabranjen je unos sadržaja koji je patentiran, tajan ili je zaštićen pravima korištenja.
  • Zabranjen je unos bilo sadržaja koji je zaražen programskim virusima ili bilo kojeg drugog programskog koda, dokumenata ili programa u službi prekidanja, uništavanja ili limitiranja funkcija ovog programa.
  • Zabranjena je registracija i predstavljanje pod tuđim imenom i prezimenom, isticanje lažnog profila, te otkrivanje osobnih podataka drugim registriranim korisnicima.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet vijesnika Danas.info. Zadržavamo pravo brisanja komentara u cijelosti ili nekih njegovih dijelova bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara TIP.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Savjetujemo svim roditeljima, starateljima ili hraniteljima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s ličnim podacima na internetu. Maloljetnici ne bi smjeli davati nikakve lične podatke na stranicama Danas.info bez dopuštenja roditelja, staratelja ili hranitelja. Danas.info neće nikad svjesno prikupljati lične podatke maloljetnika, neće ih ni na koji način koristiti, niti će ih odati trećima bez dopuštenja.

Korištenjem sadržaja ove web stranice korisnik prihvata sve rizike koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvata koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za ličnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Danas.info se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ove web stranice, za bilo koje radnje korisnika upotrebom ili zloupotrebom sadržaja ove web stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s upotrebom ili zloupotrebom korištenja sadržaja ove web stranice.

Danas.info zadržava pravo izmjene ovih uslova korištenja i korištenja web stranice u bilo kojem trenutku, te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj internet stranici ili kada su korisnici o njima obaviješteni.

Ova pravila i uslovi korištenja podložni su izmjenama i dopunama, a važećom verzijom se smatra ona trenutno ovdje izložena.