Lugavić sa delegacijom iz Italije o oblasti kulture, turizma i privrede

Gradonačelnik Grada Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, danas se sastao sa delegacijom iz Italije, koju su činili gradonačelnik grada Roncegno Terme, Mirko Montibeller, koji je ujedno i predsjedavajući Foruma gradonačelnika u provinciji Trentino i zastupnica gradonačelnika grada Aldeno, Laura Biszetto. Sastanak je imao za cilj razmatranje mogućnosti povezivanja između Tuzle i gradova iz pokrajine Trentino u oblastima kulture, turizma i privrede.

Provincija Trentino, poznata po svojim termalnim banjama, ima bogatu turističku ponudu, te su razgovori fokusirani na stvaranje veza između Tuzle i gradova Roncegno Terme i Aldeno, kako bi se unaprijedili turistički potencijali i ojačala saradnja u oblasti kulture.

Također, posebna pažnja posvećena je oblasti privrede, s ciljem promoviranja investicija i razmjene iskustava između dva grada. Ovaj sastanak predstavlja korak naprijed u jačanju bilateralnih odnosa između Tuzle i Italije, posebno u sektorima koji su ključni za dalji razvoj i prosperitet oba područja.

Gradonačelnik Lugavić istakao je važnost ovog susreta i izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti dalje saradnje s predstavnicima gradova Trentina. Izrazio je uvjerenje da će ova inicijativa donijeti brojne koristi za obje strane, uključujući razmjenu kulturnog naslijeđa, promociju turizma i razvoj projekata u oblasti privrede.

Delegacija iz Italije također je izrazila svoje zadovoljstvo sastankom, te je iskazana podrška i spremnost za saradnju i jačanje veza između gradova Trentina i Tuzle u budućnosti.

Sastanku su prisustvovali Tihomir Knežiček, predsjednik Udruženja građana italijanskog porojekla “Rino Zandonai”, Edvard Cucek, novinar porijeklom iz BiH, te saradnice gradonačelnika Alma Halilović i Svjetlana Kakeš.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.