Zapečene, punjene i pikantne palačinke.
Sastojci:
Priprema:
U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, brašno i vodu, dodati so i dobro izmješati kako bi se dobila kompaktna masa.
Od te mase ispeći osam palačinki. Crni i bijeli luk, papriku sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati mljeveno meso i dinstati uz povremeno dodavanje vode sve dok meso ne omekša.
Na kraju dinstanja dodati crvenu papriku i začine po ukusu. Na svaku palačinku nanijeti po kašiku mesnog fila, posuti sa malo kačkavalja, pa urolati.
U podmazani pleh poredati po 4 palačinke i preliti ih polovinom pripremljenog preliva. Odozgo poslagati ostale palačinke i preliti ih ostatkom preliva. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene oko 30 minuta.
Preliv:
Priprema:
Otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti. Kako navodi N1 Srbija, sipati mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina (gušće nego tijesto za palačinke). U prohlađen sos dodati umućeno jaje i parmezan i sve to dobro promiješati i njime preliti palačinke.
(TIP/Foto: Shutterstock)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.
Morate biti prijavljeni kako bi mogli komentarisati Prijava