Turistička zajednica grada Tuzle otvara Turistički info centar

Na adresi Turalibegova 5, u pješačkoj zoni Tuzle, uređen je i opremljen Turistički info centar koji djeluje u okviru Turističke zajednice grada Tuzle. Kroz apliciranje na Javni poziv za sufinansiranje projekata razvoja turizma na području Tuzlanskog kantona kojeg je 2022. godine objavilo Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, Turistička zajednica grada Tuzle je ostvarila finansijsku podršku u iznosu od 14.324,90 KM.

Trend pozitivnog rasta turističkog prometa u gradu Tuzli, doveo je do inicijative za stavljanja navedenog poslovnog prostora u funkciju Turističkog info centra kako bi se još više unaprijedilo i poboljšalo iskustvo posjetitelja u našem gradu.

Otvaranjem ovog Turističkog info centra se obezbijedio prostor za prezentaciju i promociju cjelokupnog turističkog proizvoda grada Tuzle, te će na taj način posjetiocima i turistima biti omogućen olakšan pristup svim informacijama vezanim za turističku ponudu grada Tuzle na uočljivoj i vidljivoj lokaciji u užoj gradskoj jezgri, unutar pješačke zone.

Osim toga, uređenjem devastiranog i zapuštenog poslovnog prostora u gradskoj jezgri se doprinosi ljepšem izgledu grada.

(TIP)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.