Tragedija na Pelješcu: Autom sletjeli u more, jedna osoba stradala

U nedjelju navečer došlo je do slijetanja putničkog vozila u more na trajektnom pristaništu na Pelješcu.

Kako je objavila tamošnja policija, vozilo splitskih registarskih oznaka sletilo je u more na pristaništu u mjestu Prapratno u 22.35 sati, prenosi Index.hr.

U vozilu se nalazio vozač i troje putnika. Nakon slijetanja, iz vozila je uspio izaći vozač i dvoje putnika, dok je jedna putnica, 45-godišnjakinja, ostala u vozilu odakle su njeno tijelo oko 2.25 izvukli ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Uviđaj ove saobraćajne nesreće započet je sinoć i traje još uvijek, te će nakon njegovog dovršetka biti poznato više detalja o ovom događaju.

Ovo je druga nesreća u ovom trajektnom pristaništu u posljednjih sedam mjeseci. Prošle godine, 19. augusta, život je u toj uvali izgubio dvadesetsedmogodišnji Indijac, također nakon slijetanja automobilom u more. Riječ je bilo o rent-a-car vozilu, a u društvu stradalog bila je njegova djevojka koja u tom trenutku nije bila u vozilu.

Uviđajem je bilo utvrđeno da indijski državljanin tokom parkiranja nije povukao ručnu kočnicu na automobilu zagrebačkih registarskih oznaka i završio je u moru, prenosi Oslobođenje.

(TIP/Foto: Ilustracija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.