Tuzlanski hirurzi predavači na Međunarodnom kongresu

Nakon što je imenovano novo rukovodstvo Udruženja hirurga FBiH u sastavu dr. Mario Gučanin Gazibarić, predsjednik, te Zlatan Mehmedović,  šef Klinike za hirurgiju UKC Tuzla, predsjednik Skupštine, održan je Peti  Međunarodni kongres  u Vitezu od 17. do 19. marta 2023. godine u organizaciji spomenutog Udruženja.

Peti međunarodni kongres hirurga okupio je oko 200 hirurga iz Bosne i Hercegovine ali i drugih zemalja poput Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Kosova, koji su predavanjima i razmjenom iskustava imali zadatak poboljšati hirurgiju u BiH.

Među skoro 200 eminentnih stručnjaka su i specijalisti abdominalne, dječje, torakalne, vaskularne, plastično-rekonstruktivne hirurgije/kirurgije,
gastroenterologije i ortopedije.

Sudionici su tijekom ovog Kongresa imali priliku prisustvovati čak na 55 predavanja organiziranih u dvije dvorane.

Pored domaćih i inostranih stručnjaka na Kongresu su se predstavili i tuzlanski doktori  sa  Klinike za hirurgiju UKC Tuzla kao aktivni predavači sa svojim radovima.

Sa skupa je poručeno između ostalog i da novo rukovodstvo Udruženja hirurga FBiH najavljuje da će i tokom narednog perioda nastaviti s aktivnostima, prvenstveno na polju edukacije, prestrukturiranja Udruženja i povećanja broja članstva.

(TIP)

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Леон не работает приложение[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник…

  2. Доброго! White Queen, талантливая и экстравагантная певица, порадовала своих поклонников новым треком "БАС", который стал настоящим хитом в мире танцевальной…