Video: BMW predstavio M3 CS

Odavno su prošla vremena kad je M oznaka bila kraj u ponudi sportskog odjela BMW-a.

Najnovija prinova je CS izvedba modela M3 koja ima slovo manje (nedostaje L za Light) od M4 CSL, ali to ne znači da je sporija. Bar ne osjetno. Njegov motor daje 550 KS, što znači kako će do 100 km/h stići čak i brže nego M4 CSL sa samo stražnjim pogonom, i to za 0.3 s. A pritom ima četvera vrata i osjetno je praktičniji.

Uz 550 KS trolitrenog biturbo šestcilindraša valja spomenuti i 650 Nm okretnog momenta. 100 km/h apsolvirat će nakon 3.4 sekunde, a kazaljka će pokazati 200 km/h nakon samo 11.1 sekundu. Da, ima pogon na sve kotače, a pritom nema limita – juri sve do 302 km/h. Ipak se mora napraviti razlika prema M4 CSL i njegovih 307 km/h.

Automobil će se isporučivati sa semi-slick pneumaticima, a početak prodaje je tempiran za ožujak ove godine. Poznata je i cijena – kreće od 146.000 eura u Njemačkoj.

Znak raspoznavanja nove ljute izvedbe nećete lako naći. Sprijeda je identičan kao M4 CSL limitiran na svega 1000 primjeraka. Tu su i žuta dnevna svjetla, a crveni obrub imaju samo “bubrezi”.

Karbonskih elemenata je sada više, a dodamo li svemu završetak ispuha od titana i kovane naplatke, vaga će na koncu pokazati 1765 kg. To je 140 kg više od CSL-a, ali i nekih dvadesetak manje od M3 Competition xDrivea.

Pogled u kabinu otkriva standardna školjkasta sjedala od karbona, a na crne presvlake u kombinaciji kože i Alcantare nadovezali su crveni detalji i dekoracija u karbonu.

I na kraju jedna usporedba. M3 CS je oko 20.000 eura jeftiniji od M4 CSL-a, ali i gotovo 50.000 eura skuplji od M3 Competition xDrivea, piše Index.hr.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Nəticə: Azərbaycanda onlayn lotereyaların gələcəyi keno loto online , 10 Lotto Online platformasının Azərbaycan lotereya səktöründə təsirinin nə olduğunu və…