Omer Berbić: Tuzla bez listi čekanja za vrtić!

Omer Berbić, kandidat za gradonačelnika Tuzle, smatra da među prioritetima rada budućeg gradonačelnika mora biti osiguranje predškolskog obrazovanja za svako dijete.

„Grad Tuzla vrši sistemsku diskriminaciju djece. Rijetki mogu svoje dijete upisati javnu ustanovu Naše dijete. Oni koji ne mogu često su primorani dijete upisati u vrtić po cijenama koje su znatno skuplje od onih u javnoj ustanovi.Grad Tuzla, osim što treba subvencionirati vrtiće za svu djecu grada, također treba pod hitno raditi na povećanju kapaciteta ove javne ustanove te se pobrinuti da niti jedno dijete u iduće dvije godine ne završi na listi čekanja. Više puta na raspravi o budžetu i kroz inicijative smo kao progresivni blok potezali ovu temu, nažalost, bezuspješno.Naša djeca su naš ponos, a liste čekanja za neodabrane civilizacijska sramota. To će biti jedan od prioriteta nove gradske uprave”, rekao je Berbić.

(TIP)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.