Jasmin Imamović izabran za predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PS BiH: ‘Jedan od ciljeva mi je saobraćajna deblokada Tuzle, TK’…

Po okončanju prve hitne sjednice u novom sazivu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, održana je druga redovna sjednica, kada su imenovani članovi sedam komisija kao stalnih devetočlanih radnih tijela Doma.

Zasatupnik u  Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Jasmin Imamović (SDP) izabran je za predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije.

˝Jedan od ciljeva mi je saobraćajna deblokada Tuzle, Tuzlanskog kantona, Distrikta Brčko i Posavskog kantona˝, kazao je kratko za TIP Imamović.

Zastupnica  Rejhana Dervišević (SDP), izabrana je za zamjenicu predsjedavajućeg Komisije za ravnopravnost polova i članicu Komisije za budžet i finansije.

Prije ove sjednice je održano i prvo hitno zasjedanje u novom mandatu Predstavničkog doma, kada je većinom glasova potvrđeno imenovanje Borjane Krišto (Hrvatska demokratska zajednica BiH) za predsjedavajuću postizbornog saziva Vijeća ministara BiH.

(TIP/Autor: Adis Jašarević)