Otvoreno moderno uređeno tuzlansko izletište Ilinčica

Grad Tuzla i Udruženje za razvoj NERDA, kao partneri u implementaciji projekta Panonsko-jadranska veza PACON, upriličili su danas ceremoniju otvaranja obnovljenih sadržaja izletišta Ilinčica u sklopu koje je i obnovljeni Dom prirode.

Glavni cilj Projekta odnosi se na obnovu postojeće i izgradnju nove turističke infrastrukture u sve tri partnerske zemlje. Napravljeno je moderno izletište, jedna nova lokacija podobna za odmor, rekreaciju, ali i edukaciju, istakao je između ostalog, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je kompleks svečano proglasio otvorenim.

Vodeći partner projekta je Općina Nijemci iz Hrvatske, dok su partneri iz BiH Grad Tuzla i Udruženje za razvoj NERDA iz Tuzle, a iz Crne Gore Centar za zaštitu i proučavanje ptica i Javno preduzeće za Nacionalne parkove Crne Gore.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, nije krio zadovoljstvo činjenicom da je Tuzla dobila uređeno izletište, koje će u budućnosti biti još poželjnija destinacija za odmor i relaksaciju. „Ovo je veoma značajno za grad Tuzlu. Danas smo na, svima nama omiljenoj, Ilinčici, gdje smo svi kao djeca sa školama i roditeljima dolazili na izlete. Nažalost, u proteklom periodu Ilinčica je bila zapuštena. Nakon što smo dobili značajna sredstva iz Evrope, u saradnji sa regionalnim partnerima, Udruženjem za razvoj Nerda, te zahvaljujući javnim preduzećima i ustanovama i gradskim službama, uspjeli smo potpuno adaptirati Dom prirode. Danas ovdje imamo predivan prizor i ambijent koji će sigurno doprinijeti poboljšanju kvaliteta života naših građana, ali i svim našim gostima koji nas posjete“ istakao je Imamović.

Svečanosti je prisustvovao i Vjekoslav Belajević, načelnik Općine Nijemci (Republika Hrvatska), vodećeg partnera u projektu PA.CON. Belajević je istakao zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom i realiziranim aktivnostima u sva tri prekogranična područja. Direktorica Udruženja za rzvoj Nerda, Lejla Hasić, istakla je kako je u okviru implementacije projekta, koji se završava za tri mjeseca, u planu i nabavka 20 bicikala koji će biti na usluzi posjetiteljima, čime će ovaj lokalitet dobiti još jedan atraktivan sadržaj, te biti još privlačniji građanima za odmor.

(TIP/Video: RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Приложение леон ошибка[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник для…