Video: Napadač ubio 13 osoba u školi u ruskom gradu Iževsku

Broj poginulih u pucnjavi u školi broj 88 u Iževsku, u ruskoj republici Udmurtiji, porastao je na 13, saopštio je Istražni komitet, a među žrtvama napada je i sedmoro djece. “Ranjeno je još 14 djece i sedmoro odraslih”, navodi se u saopštenju.

“Do sada se zna da je neidentifikovana osoba ušla u školu, ubila stražara, već se zna da ima žrtava među djecom i ranjenih. Sada je evakuacija završena. Informaciju ćemo naknadno provjeriti u Federalnoj službi bezbjednosti”, rekao je on u video poruci.

“Napadač je izvršio samoubistvo. Nosio je crnu majicu sa nacističkim simbolima i ‘balaklavu’ (fantomka). Nije imao nikakvih dokumenata, njegov identitet se trenutno utvrđuje”, dodaju iz tog resora.

Šef Komiteta Državne dume za informativnu politiku Aleksandar Hishtajn napisao je na svom Telegram nalogu da je “prema preliminarnim podacima počinilac bio naoružan sa dva pištolja sa bojevom municijom” i da njegov identitet još nije utvrđen.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Agencije)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.