Skopljak: ‘To što se dogodilo će nam otežati put, ali…’

Verbalni sukob članova Izvršnog odbora KO SDA TK, zbog kojeg je došlo do prekida posljednje sjednice ovog stranačkog tijela koji je putem video zapisa dospio u javnost, će otežati, ali ne i zaustaviti napore rukovodstva KO SDA TK da realizuje sve planirane akivnosti pred predstojeće i izuzetno važne Opće izbore, navodi predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak.

˝Osuđujem svaki vid komunikacije koji rezultira ovakvim neugodnim situacijama, za koje bi sigurno svako od nas volio da se nisu desile i da se više ne dešavaju jer se kose sa načelima i idejama svojstvenim za SDA. Sličnih situacija na bh. političkoj sceni je bilo i ranije i niko ne može garantovati da se više neće dešavati˝, istakao je Skopljak.
Prema njegovim riječima, KO SDA TK je iza sebe ostavio period kada se za sve pitala samo jedna osoba, a različiti pogledi na vođenje politike i smjernice djelovanja onih koji odlučuju u stranačkim organima nekada rezultiraju i žustirijim raspravama.
˝Iz onoga što se dogodilo smo svi izvukli pouke, a pred nama je sada zadatak da te anomalije eliminišemo i ne dajemo vjetar u leđa onima koji veliki uspjeh sadašnje Vlade TK i SDA-ovog premijera i kroz ovaj slučaj neuspješno pokušavaju minimizirati˝, zaključio je predsjednik KO SDA TK.
Vezano:
(TIP/Foto: FB)