Video: Održana tradicionalna manifestacija „Gastro ponuda – Banovići 2022“

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije korona virusa, na izletištu Mačkovac upriličena je tradicionalna manifestacija „Gastro ponuda – Banovići 2022“. Manifestaciju je organizirala Javna ustanova „Centar za zaštitu , razvoj i promociju turizma“ Banovići, a učešće su uzela brojna udruženja iz Banovića, nekoliko općina Tuzlanskog kantona i Brčko Distrikta. Radi se o manifestaciji koja se održava više od jednu deceniju i to s ciljem njegovanja tradicionalne bosanske kuhinje, očuvanja od zaborava autohtonih bosanskih jela te promovisanja turističkih potencijala općine Banovići.

I ove godine gastro ponuda na Mačkovcu okupila je veliki broj posjetitelja među kojima su bili i: općinski načelnik dr. Bego Gutić, predsjedavajući Općinskog vijeća Banovići Robert Lapčević i njegova zamjenica Zamfira Mujić te Amela Mehmdović, pomoćnik ministra za kulturu u Vladi TK. Ugodno druženje u prelijepom prirodnom ambijentu Mačkovca upotpunilo je Kulturno umjetničko društvo „Litva“.

Manifestacija „Gastro ponuda – Banovići 2022“ ispunila je svoj osnovni cilj -pokazala je da u turističkoj ponudi Banovića i Tuzlanskog kantona gastro ponuda zauzima značajno mjesto.

(TIP)