Sve je manje slobodnog prostora u Poslovnoj zoni Kreka-Sjever

Razvoj Poslovne zone Kreka-Sjever nastavljen je nedavnom odlukom Gradskog vijeća Tuzla, kojom je omogućeno raspisivanje oglasa o opterećenju zemljišta pravom građenja na tri lokacije. Nastavak je ovo projekta započetog prije nekoliko godina, koji ima za cilj omogućiti privredni razvoj poslovnim subjektima u Tuzli, ali i razvoj privrednih aktivnosti u gradu.

DOKUMENTACIJA

– Ovo je samo nastavak realizacije Poslovne zone Kreka-Sjever. Mi smo od ukupno petnaest parcela koje su aktivne u ovoj poslovnoj zoni, u prvoj fazi realizacije projekta Kreka-Sjever već izdali deset lokacija. Njih su uzeli privredni subjekti u zakup i otpočeli sa pribavljanjem dokumentacije za izgradnju hala za obavljanje privredne djelatnosti. U ovom trenutku imamo tri kompanije koje su dolje izgradile objekte i obavljaju djelatnosti, dok su ostale u procesu prikupljanja dokumentacije za izgradnju, kazao nam je Zijad Lugavić, šef Službe za ekonomski razvoj grada Tuzla.

Oglasom su ponuđene tri lokacije ukupne površine oko 10 hiljada kvadratnih metara. Prva parcela je smještena na površini od 3.581 kvadrat, sa maksimalnom visinom objekta od 12 metara, koja će važiti za sve tri parcele, dok će ostale dvije parcele imati površinu od 3.673 i 2.893 kvadratna metra.

– Ostalo nam je još pet parcela koje nisu izdate i od toga su tri obuhvaćene novim javnim pozivom, koji je objavljen na osnovu odluke Gradskog vijeća. Nakon ovoga imat ćemo samo tri parcele koje će biti nepopunjene, a o oglasima za njihovo davanje u zakup odlučivat ćemo u vremenu ispred nas i na osnovu interesa privrednika, kazao nam je Lugavić.

INFRASTRUKTURA

Izgradnja Poslovne zone Kreka-Sjever je projekat koji je prije nekoliko godina zamišljen kao konkurencija drugim poslovnim zonama u okolnim općinama u koje su tuzlanski privrednici intenzivno odlazili. Grad Tuzla je do sada uložio značajna sredstva na izgradnju infrastrukture u ovom PZ-u, a dosad je urađen i asfaltiran put, javna rasvjeta, uvedena električna energija, voda i izgrađena kanalizaciona mreža.

(TIP/Izvor: Oslobođenje/Autor: Miren Aljić)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.