Vlasnici pasa sretniji su od onih bez četveronožnih prijatelja, pokazuje istraživanje

Studija provedena na 2004 odrasle osobe otkrila je da su vlasnici pasa sretniji od onih koji nemaju četveronožne prijatelje. Oni sa psima imaju 69 posto više smislenih interakcija mjesečno, a one im podižu opće raspoloženje.

Također, ispostavilo se da vlasnici pasa imaju koristi od šetnji jer se njih 31 posto zbog toga osjeća manje usamljeno.

No to nije kraj prednostima posjedovanja kućnih ljubimaca. Četveronožni prijatelji imaju ogroman pozitivan utjecaj i na osobe s invaliditetom. Vlasnici pasa s invaliditetom imaju gotovo četiri puta više smislenih razgovora mjesečno od osoba s invaliditetom bez pasa – 11 u usporedbi s tri. A 81 posto vlasnika pasa s invaliditetom pripisuje svoje društvene interakcije i veze svom psiću.

Studiju su naručili More Than Insurance i UK Charity Dogs for Good u sklopu Tjedna svijesti o mentalnom zdravlju, koji se obilježava od 9. do 15. svibnja, a koji je usredotočen na usamljenost, prenosi Index.hr.

(TIP/Foto: Shutterstock)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.