Video: Biden gubi živce: Novinara nazvao glupim ku**inim sinom

Predsjednik Joe Biden čuo se kako novinara s kanala Fox naziva “glupim kurvinim sinom” nakon događaja u Bijeloj kući u ponedjeljak poslijepodne.

Predsjednikova primjedba došla je dok su novinari uzvikivali pitanja izlazeći iz East Rooma nakon sastanka Vijeća za natjecanje u Bijeloj kući na kojem je bilo riječi o nastojanjima da se snize cijene.

Dopisnik Foxa iz Bijele kuće Peter Doocy upitao je Bidena: “Hoćete li postaviti pitanje o inflaciji… ? Mislite li da je inflacija politička obaveza u srednjoročnom razdoblju?”

“To je velika prednost – veća inflacija”, mrko je rekao Biden, a potom dodao: Kakav glupi kurvin sin.

Doocy je za Fox sinoć rekao kako ga je ubrzo nakon toga Biden nazvao kako bi se izvinio. “Unutar otprilike sat vremena nakon te razmjene, nazvao me je i rekao: ‘Nije ništa lično, prijatelju'”, rekao je Doocy.

“Raščistio je tenzije, a to cijenim. Imali smo lijep razgovor”, dodao je. Doocy je rekao da je rekao Bidenu da mu planira nastaviti postavljati neočekivana pitanja, te da je predsjednik pozitivno odgovorio na komentar.

Doocy je ranije u ponedjeljak na Foxu rekao da je pitao Bidena o inflaciji jer je predsjednik, kada su ga pitali o Rusiji i Ukrajini, rekao da neće odgovarati na pitanja koja nisu tema.

Doocy je također rekao da su mi drugi novinari “morali reći šta je Biden izgovorio jer nisam mogao čuti ništa zbog vikanja (osoblje Bijele kuće koje govori novinarima da napuste prostoriju)”.

Predsjednik SAD-a se posljednjih dana čini sve više frustriranim kada se javno suočava s teškim pitanjima.

Kad je drugi dopisnik Foxa iz Bijele kuće, Jacqui Heinrich, upitao Bidena zašto čeka da ruski predsjednik Vladimir Putin napravi prvi korak s Ukrajinom, Biden je tihim glasom odgovorio: “Kakvo glupo pitanje”.

Ranije u ponedjeljak, sekretarka za štampu Bijele kuće Jen Psaki rekla je novinarima tokom brifinga da je “predsjednik pokazao da poštuje vrijednost slobode medija”.

(TIP/Izvor: federalna.ba/CNN/Foto: AP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.